klíčící miska

Klíčení není žádná věda a přináší spoustu užitku!

Superpotraviny jsou nyní v kurzu a potkat se s nimi můžete v moderních receptech, obchodech i restauracích. Často se ovšem jedná o velmi exotické suroviny, se kterými si při běžném vaření nevíme příliš rady. Proč tedy nedat šanci tomu, co je nám známé a dobře dostupné, jen v trochu jiné formě?

Nesmírně bohaté zdroje cenných látek představují opomíjené luštěniny, semínka a samozřejmě také ořechy. Díky klíčení z nich lze získat ještě více a propašovat je i do jídelníčku zarytých odpůrců nadýmavých luštěnin a dalších zdravých potravin.

Výživné klíčky se nevyplatí podceňovat

Klíčky zkrátka a dobře patří mezi skryté poklady zdravého stravování. Stále se jedná o poměrně opomíjenou záležitost, které holdují zejména vegetariáni a vegani. Ovšem i v běžném jídelníčku „masožravců“ by měly klíčky mít své stálé, čestné místo! Klíčky totiž vynikají vysokým obsahem minerálů, vitamínů, bílkovin, enzymů a antioxidantů. Navíc je nutno si uvědomit, že naklíčená semínka, ořechy nebo luštěniny jsou pro náš organismus mnohem lépe stravitelné a také ještě více prospěšné.

Klíčení snadno a rychle

Klíčení v domácích podmínkách je velmi jednoduchou záležitostí, neboť v současné době je k dostání spousta užitečných pomocníků, jako jsou klíčící misky nebo automatická klíčidla semen. Díky optimálnímu klimatu, které automatické klíčidlo udržuje, je o ořechy, semínka nebo luštěniny během klíčení dokonale postaráno, navíc s minimem úsilí.Pro co nejlepší výsledky je jen potřeba předem namočit semena na několik hodin, maximálně na den. Vše další už zajistíklíčidlo nebo klíčící miska, důležité je pamatovat pouze na pravidelné zvlhčování.

Připravte se na nadcházející zimu a posilujte svou imunitu pravidelnou dávkou lahodných klíčků, kterým jistě okamžitě přijdete na chuť! Uvidíte, že jejich možnosti a využití v teplé i studené kuchyni jsou takřka neomezené…