Víno patří mezi vůbec nejoblíbenější alkoholické nápoje. Setkáváme se s ním prakticky po celém světě. Není však víno, jako víno, v jeho kvalitě jsou opravdu obrovské rozdíly – to nakonec může potvrdit každý vinař nebo milovník tohoto nápoje. Věděli jste, že existuje víno s názvem Medvědí krev? Pokud ne, tak věřte, že o hodně přicházíte, v těchto situacích je ten nejvyšší čas tento nedostatek znalostí odstranit.
Medvědí krev je vysoce jakostní víno, které pochází z Bulharska. Jde o víno rubínové barvy, které v sobě nese stopy ostružin. Medvědí krev se vyrábí směsí odrůd Merlot a Cabernet Sauvignon, které jsou pěstovány v jižním okraji Bulharska v Trácké nížině.
Lákavé vlastnosti vína Medvědí krev
A jakými vlastnostmi a charakteristikou vás toto výtečné víno naláká? V buketu nelze necítit vůni divoké třešně, lesních ostružin či stopy rybízu a dokonce i orientálního koření. Víno se vyznačuje plností se sametovou dochutí.
Medvědí krev je ideální podávat při teplotě 16 – 18°C. Hodí se k vepřovému a zvěřinovému masu, stejně tak ke všem grilovaným masům nebo sýrům. Chybu však neuděláte, ani pokud ho otevřete k samostatné degustaci – je však potřeba ho ihned spotřebovat.
Přísada do horkých nápojů
A pokud máte rádi spíše horké nápoje, jistě vám není cizí, že Medvědí krev představuje v některých z nich tzv. magickou přísadu, která celkové chuti dodá ten správný říz. Jak tedy vidět známkové víno Medvědí krev se hodí k mnohým příležitostem – chcete-li vyzkoušet opravdu kvalitní víno a váháte, které koupit, může být právě Medvědí krev skvělým tipem, kterého nebudete litovat. Víno přijde vhod klidně i při blížících se svátcích, nezapomeňte tak doplnit vaše lednice! Medvědí krev si oblíbilo mnoho gurmánů, zřejmě se k nim přidáte i vy!
Miluji víno Medvědí krev! Je to pro mě skvost mezi víny, upřednostňuji značku Pemap, která je prodávána v kauflandě za rozumnou cenu.
Medvědí krev máme moc rádi, kupujeme jak červené tak i bílé víno. Je cenově velmi přijatelné a chuťově výborné. 🙂
Medvědí krev je výborné víno, které kupujeme ke každé příležitosti, navíc je za super příznivou cenu, takže proč ne! 🙂
Je to kouzelné, nikde nenajdu info o tom, zda MK je suché či polosladké, přitom jde o zásadní věc.